mei 2019

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

filter op organisatie (binnen mei 2019)

2 mei 2 mei

Liesa Van der Aa & One Trick Pony: ‘Court of Choice’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Na het monumentale The Weighing of the Heart en de verkwikkende vertaling van stadsgewoel in Autobahn Utopia presenteert Liesa Van der Aa haar volgende project: Court of Choice, een geschifte tenniswedstrijd voor drie acteurs, percussie en strijkkwartet.

De voorstelling is een tot in het detail uitgeschreven muzikale tenniswedstrijd, waarbij een scheidsrechter het spel tussen de acteurs en muzikanten onderling stuurt. Op de scène drijven gulzigheid en het verlangen naar meer, de spelers tot het uiterste. Tekst, beeld en muziek vormen daarbij één enkele taal en één enkele partituur. 

Court of Choice is het eerste deel van de triptiek Prediker aan de Macht. Daarmee werpt One Trick Pony haar licht op het machtsspel in een gespleten democratie. Wie zijn de spelers? Wie zijn hun rechters? Hoe worden de rollen verdeeld en door wie? En vooral: kunnen we leven met een gelijkspel?

Een coproductie van One Trick Pony, deSingel en Handelsbeurs Concertzaal 

Koop tickets

10 mei 10 mei

Schumann Quartett (strijkkwartet)

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Samen met altvioliste Liisa Randalu focussen de gebroeders Schumann graag op modern repertoire. 

Sinds 2012 trekken ze de aandacht met opnames van Toru Takemitsu, Charles Ives en Arvo Pärt. In dit niet alledaagse programma rijgen ze fuga’s aan elkaar, van Bach tot Glass.

Het Duitse kwartet vervolmaakte zich onder meer bij het Alban Berg Quartett en violist Eberhard Feltz. Voor hun zoektocht naar een eigen klank ontvingen ze in 2013 de eerste prijs op het Concours International de Quatuor à Cordes van Bordeaux. Daarna volgden optredens in de meest vooraanstaande zalen ter wereld. Elk concert grijpen ze aan als een verdere stap in hun ontwikkeling.

In Gent maken ze een reis door de geschiedenis van de fuga. Ze landen op het 2de kwartet van Janáček en nemen toepasselijk afscheid met een slaapliedje van Gershwin.

Foto © Kaupo Kikkas

Koop tickets

20 mei 20 mei

Foyer Soiree: Kleptomatics

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Sommige muziek mikt op het hoofd, andere op de benen. Kleptomatics zit in die laatste categorie. De zes blazers onder leiding van drummer Yves Peeters staan steevast garant voor een uitbundig feest. Zet je schrap voor een brassband met inventieve arrangementen en denderende grooves.
Yves Peeters is geen groentje meer. Als drummer was hij al hij te horen bij talloze bands uit de meest diverse hoeken. Zelf specialiseerde hij zich in allerhande vormen van Americana, van country tot de typische stijl van New Orleans. 
Het maakt van hem de ideale man voor een brassband. Zijn muzikanten zijn gretige jonge honden die hij sprokkelde bij Flat Earth Society, Bravo Big Band en MannGold de Cobra. Het is een voorbode voor een smak energie en een dansfestijn.

a JazzLab tour 

Foyer Soiree: Elke derde maandag van de maand verandert de Handelsbeursfoyer in een club en stelt een muzikant of band in intiem kader een nieuw project voor.

Koop tickets

Maandkalender