25 januari 25 jan

Alexander Melnikov

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Moderne vleugel of pianoforte? De Russische pianist Alexander Melnikov kent beide werelden door en door. Voor dit recital omringt hij zich met drie klavieren.

Aan de hand van bekende werken uit de pianoliteratuur toont hij het karakter van elk instrument. Wat zijn de uitdagingen en verschillen in articulatie, pedaalgebruik en dynamiek?

Buikgevoel, intelligentie, pianistieke perfectie en een gezonde dosis eigenzinnigheid, het zijn maar enkele eigenschappen waarmee Melnikov telkens weer de aandacht grijpt.


Na zijn studies bij Elisso Wirssaladze ontdekte hij via Andreas Staier de meerwaarde van de pianoforte. In de Handelsbeurs bespeelt hij afwisselend een moderne Steinway, een gerestaureerde Alois Graf en een Sebastien Erard.

Wat maakt ze net zo bijzonder of lastig? Melnikov legt het met plezier uit.

Koop tickets

26 januari 26 jan

Mendoza & Van Haegenborgh / Rawfishboys

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Pianisten Heleen Van Haegenborgh en Christian Mendoza lieten zich door Bach inspireren tot eigen exploratie.

Bassist Brice Soniano en rietblazer Joachim Badenhorst doen spontaniteit en poëzie fascinerend dansen. Ergens tussen jazz, klassiek, improvisatie of bricolage.

Met elk een verschillende achtergrond verkennen Van Haegenborgh en Mendoza een gedeelde fascinatie: Bach. Kurtágs transcripties van Bach voor quatre mains dienden als springplank voor eigen werk, zowel gecomponeerd als geïmproviseerd.

Het resultaat is iele, soms nukkige en altijd eigenzinnige muziek tussen barok en vrije verbeelding. Ontroerend mooi.

Badenhorst en Soniano waren tijdens hun opnamesessie zo geïnspireerd dat ze genoeg materiaal hadden voor twee albums. Die bevatten weinig kant-en-klare songs.

Muziek als auditieve puzzel, waarbij de stukjes niet noodzakelijk in elkaar passen, maar steeds zorgen voor verrassingen.

i.s.m. JazzLab Series
foto © Geert Vandepoele

Koop tickets

27 januari 27 jan

Januariconcert Akademos

20u00 - VZW Akademos - MIRY Concertzaal

Het Amateursorkest Akademos onder de leiding van hun dirigent Marc Sierens brengt op 27.01.2017 om 20.00 u in de Miryzaal te Gent:

-De Tragische Ouverture op.81 van Johannes Brahms

-Concertstuk voor hobo en orkest van Julius Rietz – soliste Anne-Leen Ghevaert

-De Symfonie nr.4 in e opus 98 van Johannes Brahms

De klassieke school viert hoogtij bij deze twee tijdsgenoten. Johannnes Brahms, gekend als koppig, nors, doch terzefdertijd ook zacht en empatisch, is een vat vol uitbarstende emoties welke hij giet in uiterst klassiek gestroomlijnd kader, dat scrupuleus door hem gehanteerd wordt. Doch ook Julius Rietz verkoos het classicisme. Met deze prachtige composities, in de Miryszaal te Gent, gebracht door het gedrevene Amateursorkest Akademos onder de passionele, flamboyante doch professionele leiding van Marc Sierens, met als soliste Anne-Leen Ghevaert, jarenlang eerste hobo in dit orkest,  kan dit concert enkel als een aanrader bestempeld worden. 

Koop tickets

27 januari 27 jan

Kraakpand

21u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Kraakpand is een intieme avond waarop vier bands afwisselend hun songs brengen. Artiesten uit heel de wereld staan samen op één podium. De presentator van dienst leidt alles in goede banen.

De line-up van deze editie wordt later bekend gemaakt.

Koop tickets

1 februari 1 feb

We Stood Like Kings: ‘USA 1982’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Amerikaanse cultfilm met live post-rock

We Stood Like Kings verdiept zich sinds 2011 in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock.

Met hun nieuwe soundtrack USA 1982 gaan ze de ontmoeting aan met de cultfilm Koyaanisqatsi. Een adembenemende audiovisuele ervaring.

Koop tickets

Meer events laden

Maandkalender