mei 2018

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

filter op organisatie (binnen mei 2018)

19 mei 19 mei

PJDS (cd-release)

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Pieter-Jan De Smet heeft een borrelend brein. Het springt van theaterproducties naar de Piepkes en vertolkingen van Winterreise. In 2001 werd PJDS eruit geboren, een broedplaats voor rocknummers met een atypische inslag en een soulvolle stem. 

Na Light Sleeper in 2002 en de 'klinkende comeback' Homebrew in 2011 staat hij er weer met een gloednieuw album SIREN. Vindingrijkheid troef door sterke songs en een stel hybride jazz- en rockmuzikanten.

Koop tickets

20 mei 20 mei

Foyer Matinee: De zonen van Bach (altviool)

11u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Wie van de warme altvioolklank en van barokmuziek houdt, zal smullen van de laatste Foyer Matinee van het seizoen. Op het programma kamermuziek uit de Duitse barok met de altviool in de hoofdrol. 

Je hoort hoe Carl Philipp Emanuel Bach, Georg Philipp Telemann en Christoph Graupner als een van de eersten solistische partijen componeerden voor dit instrument. 

Dit concert is een onderdeel van het Cydonia Barocca Festival. Voor deze tweede editie brengt Florian Heyerick in een driedaags festival specialisten uit binnen-en buitenland samen voor de verkenning van repertoire voor altviool en viola d’amore in de Duitse barok.

i.s.m. Cydonia Barocca Festival 

Koop tickets

24 mei 24 mei

Maria Mendes

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De Portugese Maria Mendes combineert een kristalheldere stem met vocale virtuositeit. Vanuit haar eigen culturele erfgoed maakt ze een speelse mix van bossa nova, fado en jazz. 

Voorzien van een kwartet van Nederlandse jazzmuzikanten zingt ze Portugese liederen die haar terugvoeren naar haar jeugd.

I see a promising, shining future for this young talented singer.

Vanuit Portugal ging Mendez studeren in Rotterdam, New York en Brazilië. Daar veroverde ze harten met haar wendbare en warme stem vol melancholie.

Ook al zingt ze vaak ook pure jazz, op vraag van de Handelsbeurs keert ze nu terug naar de muziek waarmee ze opgroeide.

Mendes immediately profiles herself as a strong jazz singer. Intimacy and beauty from the first track.
Jazzism

Koop tickets

27 mei 27 mei

Passio super Galli cantu —Vlaams Radio Koor o.l.v. Jan Schweiger

16u00 - MIRY Concertzaal presenteert - MIRY Concertzaal

Het Vlaamse Radio Koor brengt hulde aan zijn voormalig chef­dirigent en ‘peetvader’ van de hedendaagse koormuziek, Vic Nees. Zijn Passio super Galli cantu werd gecomponeerd als tegenhanger van de drie passies van Jacobus Gallus (1550-­1591) en krijgt het gezelschap van zes componisten, die allemaal op één of andere manier verwant zijn met zijn muzikale nalaten­schap. Net als Vic gaven generatiegenoten Morten Lauridsen en Arvo Pärt koormuziek opnieuw een prominente plaats in ons moderne era. Ook de jongere generatie is vertegenwoordigd. Jan Van der Roost en Ēriks Ešenvalds bezitten eveneens dat unieke talent om kwalitatieve muziek te schrijven die bovendien een groot publiek aanspreekt en graag door amateurkoren uitgevoerd wordt. De walsen van Frédéric Devreese, ten slotte, geven ritme aan het programma.

In samenwerking met Vlaams Radio Koor & Koorlink

Koop tickets

De koning zonder schoenen KNT

20u00 - 4hoog - Minardschouwburg

Als 2de Kazematten-event presenteren we een unieke benefietvoorstelling van 'De koning zonder schoenen' KNT (kinderen niet toegelaten).
Een kleutervoorstelling enkel en alleen voor volwassenen, voor 1 keer gespeeld door deze unieke gelegenheidscast: De meter en peter van de De Kazematten Maaike Cafmeyer en Joris Hessels en de makers van de voorstelling Raf Walschaerts en Frans Van der Aa.

 

Het verhaal:

Er was eens…Een koning.
Een koning met een gouden kroon.
Op een gouden troon. Met een gouden mantel.
Hij had wel 100 paarden.
Hij had ook 1000 knechten.
En zelfs 1000 X 1000 vrienden.
De koning had alles om blij te zijn.
En toch was hij verdrietig...

 

Regie: Frans Van der Aa

Tekst: Raf Walschaerts

Koop tickets

Maandkalender