april 2019

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

filter op organisatie (binnen april 2019)

4 april 4 apr

An Pierlé Quartet / Hendrik Lasure: ‘warm bad’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Het mooie aan jazz is de vaak spontane manier waarop projecten ontstaan. Toen de mannen van SCHNTZL hun plaat opnamen bij An Pierlé en Koen Gisen thuis, ontstond het idee om samen iets te doen. Een work-in-progress tussen pop en jazz. Ook pianist Hendrik Lasure gaat in ‘warm bad’ met gelijkgezinden aan de slag.

Tijdens een museumresidentie in het Gentse MSK toetste An Pierlé muzikale grenzen af. Haar composities hield ze bewust open en onafgewerkt. Nu krijgt haar experimentele pop met de toevoeging van het SCHNTZL-duo en Koen Gisen een jazztwist. Een bonte smeltkroes van ideeën, van cabaret tot noise. 

Lasure speelde zich als tiener al in de kijker en leverde met het debuut van SCHNTZL een volwassen statement af. Improvisatie, pop en experiment gaan er hand in hand. Ook met ‘warm bad’ maakt hij de spreidstand tussen zijn meeslepende pianodeuntjes en abstracte klankvelden.
 
a JazzLab tour 

JazzLab 2.5 brengt een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst.  Vier toonaangevende  muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren.

Koop tickets

25 april 25 apr

Shai Maestro Trio

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De pianist Shai Maestro is een recente toevoeging aan het rijtje van gelauwerde Israëlische jazzmuzikanten. Na jarenlange ervaring bij bassist Avishai Cohen brak hij door met zijn eigen trio. Bij Maestro wordt jazz iets voor iedereen: een bom energie met uitstapjes naar pop.

Net als heel wat van zijn landgenoten leidde de jazz Maestro al snel naar de Verenigde Staten. Op zijn negentiende stak hij de grote plas over op uitnodiging van Avishai Cohen, waarmee hij vijf jaar in trio speelde. Hij werd een veelgevraagde muzikant en drummer Mark Guiliana en zanger Theo Bleckmann introduceerden hem bij ECM.

Inmiddels is Maestro zelf bandleader. Zijn trio met Jorge Roeder en Ziv Ravitz staat vier platen ver en ze groeiden in het circuit snel uit tot een graag geziene band. Live zetten ze steevast nog een paar stappen verder.

 

Foto © Jean-Baptiste Millot

Koop tickets

Maandkalender