september 2018

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

filter op organisatie (binnen september 2018)

15 september 15 sep

OdeGand 2018

13u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Gentse binnenstad

Meer dan 60 concerten palmen de Gentse binnenstad in voor een overdonderend muziekfeest. Aan de idyllische oevers van de Leie, langs kronkelende steegjes en in verborgen hoekjes ontdek je de hele dag talloze acts: muziek, dans, theater, acrobatie en nog veel meer. Curieuze oren komen aan hun trekken met tal van verrassende muziekgenres die gaan van wereldmuziek tot puur klassiek. Honderdtachtig internationaal gerenommeerde artiesten overspoelen de binnenstad en garanderen crème de la crème concerten. Te voet, met een taxifiets of met de bootjes ga je van het ene concert naar het andere. Grenzeloos genieten doe je de hele dag door en zeker ’s avonds, wanneer we de Gras- en Korenlei oplichten met een concert op het water en een unieke licht- en vuurwerkshow.

Programma:

13:30 - 18:15: concerten op verschillende locaties in de Gentse binnenstad
21:00: start muzikaal magisch slotspektakel op de Gras- en Korenlei
23:00: start grandioos vuurwerk boven de Gras- en Korenlei

Volledig programma online vanaf half augustus op www.odegand.gent

Met deze tips ben jij OdeGandproof en mis je niets!

Stip zaterdag 15 september aan in je agenda.
Tickets zijn felbegeerd dus wacht niet te lang!
Aankomen op OdeGand betekent eerst jouw route uitstippelen met het OdeGandplan.
Daarna laat je je helemaal onderdompelen in de sfeer, muziek en gezellige drukte.
Schuif de benen onder tafel bij een van de Festivalrestaurants.
Flaneer op eigen ritme. Even genoeg gewandeld, neem dan een taxifiets of bootje.
Snuif de sfeer op langs de vele buitenpleinen.
Tag @gentfestival in alle herinneringen die jij maakt, framet en sharet. Instagram en Facebook zijn hiervoor perfect.
Vergeet niet om een extra trui of jasje mee te brengen voor het slotspektakel ‘s avonds.
Aan de Gras- en Korenlei geef je je ogen en oren de kost voor de slotshow en het licht- en vuurwerkschouwspel.
Licht je vriend, buur, kennis, familie en collega in over dit feest, want OdeGand is er voor iedereen! 

In samenwerking met North Sea Port, Nationale Loterij, De Gentenaar en KBC.

©Thijs Delange
©Steven Hendrix

Koop tickets

17 september 17 sep

Bach, de vijfde evangelist

20u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Sint-Baafskathedraal

Feestelijk openingsconcert met Bachs Hohe Messe & Ton Koopman

Voor dit feestelijke openingsconcert kan Gent zich meteen verheugen op de komst van Ton Koopman, een wereldwijde referentie voor de muziek van Bach. Zo werd zijn ambitieuze project om alle cantates van Bach op te nemen – goed voor zeven dagen luisterplezier! –  bekroond met prestigieuze prijzen zoals de BBC Award en de Echo Klassik prijs.

Vandaag moet niemand er nog van overtuigd worden dat Johann Sebastian Bach met zijn Hohe Messe een meesterwerk neerschreef. De barokke grootmeester ging dan ook niet over één nacht ijs. Hij schreef de vijfdelige mis aan het einde van zijn leven en putte daarvoor uit zijn ruime ervaring. Van solo’s tot achtstemmige koren, de grootse aanpak in deze overwegend katholieke mis is grensverleggend. In feite kan je de Hohe Messe de absolute apotheose van de barok noemen.

Bach overlaadt je met meeslepende melodieën, smartelijke samenklanken en polyfone perfectie. Met zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en met vier topsolisten aan zijn zijde, brengt Ton Koopman de diepste betekenis van Bachs Hohe Messe tot spreken. De sacrale akoestiek van de imposante Sint-Baafskathedraal zal daarbij ongetwijfeld een rol spelen...

Duur
1u50'

Een concert van KBC en de Provincie Oost-Vlaanderen

©Foppe Schut
©Marco Borggreve

Koop tickets

18 september 18 sep

Het labo van Kopatchinskaja

20u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Floraliënhal - Citadelpark , 9000 Gent

De vurige viool van Patricia Kopatchinskaja 

Met topvioliste Patricia Kopatchinskaja ontmoet je een van ’s werelds meest vurige en scherpzinnige musici. Niet voor niets werd ze de laatste jaren overladen met internationale prijzen, waaronder een felbegeerde Grammy Award. Steevast op blote voeten op het podium trekt ze zowat élke toeschouwer mee in haar wondere muzikale wereld.

Ook hier stelt Kopatchinskaja een fris en uitdagend programma voor, waarmee ze een rode draad trekt over verschillende eeuwen, grenzen en stijlen heen. Die muzikale expeditie begint met het Joodse Kol Nidrei van de Amerikaanse John Zorn. We kennen hem voornamelijk uit de jazz, maar hij durft ook experimenteren met klezmer, improvisatie, hedendaags klassiek en zelfs metal. Het daaropvolgende pakkende Vioolconcerto van Hartmann symboliseert op een haast tastbare manier het menselijke oorlogslijden. De religieus geïnspireerde Polyptique van Frank Martin doet de toon helemaal kantelen: doorheen het lijden van Christus weerklinkt duidelijk de verwachting van de verlossing. Tot slot vindt deze belofte op geluk een bevestiging in een tweevoudig Gloria.

Voor deze tour de force kan het fenomeen Kopatchinskaja rekenen op haar Camerata Bern, waarmee ze zowat alle grote internationale podia aandoet. Laat je meeslepen in deze beweging van donker naar licht, van lijden naar verlossing. Een must-see in de majestueuze Floraliënhal!

©Julia Wesely

Koop tickets

19 september 19 sep

HUT 3+

15u00 - 4hoog - Minardschouwburg

Kleine Zus neemt je mee naar grote broer.
Grote Broer kan alles.
Wonen in een hut.
Praten met konijnen.
Vogels doen fluiten.

Kleine Zus is er graag.
Samen appels rapen.
Wortels schrapen en in één pyjama slapen.
 

Langs een imaginair bospad neemt Kleine Zus (Lotte Diependaele) je mee het woud in. Een wondermooi decor herbergt de hut waar Grote Broer (Nikolas Lestaeghe) woont.

VERHAAL

Kleine Zus verheugt zich op de verjaardag van haar oma. Ze heeft de kaart al klaar: “Lieve oma, je bent nu bejaard. Daarom geven we je uiteraard... een appel-worteltaart!”. Kleine Zus heeft alleen een klein probleem: ze mist de twee belangrijkste ingrediënten voor de taart. Wat nu? Grote Broer kan haar vast helpen. Hij kan namelijk alles, zoals praten met konijnen en vogels laten fluiten. Op naar de hut waar Grote Broer woont!

In een kleurrijk decor met goudbruine bladeren en getimmerde vogelhuisjes staat iets waar elk kind vast een dagje in wil spelen: een prachtige boomhut. In en rond de hut beleven Grote Broer en Kleine Zus een vrolijk avontuur, waarin ze samen appels rapen, wortels schrapen en in één pyama slapen. Een scène-op-scène voorstelling vol grappige vondsten en leuke liedjes. Daarin herkent het publiek klassieke composities en filmsoundtracks. 

 

CREDITS

Concept en regie: Nikolas Lestaeghe en Frans Van der Aa
Spel: Nikolas Lestaeghe en Lotte Diependaele
Decor: Nikolas Lestaeghe, Sarah Geirnaert en Lucas Verbrugge

Koop tickets

The Generation Project: sublieme kamermuziek

20u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Muziekcentrum De Bijloke

Jonge wolven van de European Chamber Music Academy & hun meesters

The European Chamber Music Academy is voor jonge virtuozen een van de grootste springplanken naar een internationale carrière in de kamermuziek. Met The Generation Project biedt het Gent Festival alvast een podium aan dit jong aanstormend talent, nog nét voor je ze wereldwijd de muziekscène ziet overnemen.

In unieke zij-aan-zij-formaties delen ze het podium met enkele gerenommeerde kamermuziekmusici, bij wie ze hun competenties gedurende enkele dagen hebben kunnen aanscherpen tijdens intensieve masterclasses. Het resultaat schotelen ze ons met veel plezier voor: op het menu staan kamermuziekwerken van onder meer Brahms, Mendelssohn en Shostakovich.

Grijp je kans om twee generaties topmusici naast elkaar aan het werk te zien, en om de muzikale sterren van morgen te ontdekken!

Je kan enkele ensembles van The European Chamber Music Academy reeds aan het werk zien tijdens OdeGand op zaterdag 15 september. Ook van harte welkom om de masterclasses vanaf 16 september bij te wonen in Muziekcentrum De Bijloke. 
Meer Informatie: http://www.gentfestival.be/nl/programma/european-chamber-music-academy/176/

Coproductie met Muziekcentrum De Bijloke & HoGent School of Arts - Conservatorium

Koop tickets

20 september 20 sep

Distortion, a Hymn to Liberty

20u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Muziekcentrum De Bijloke

Geen vrede zonder oorlog: Neve, Brossé & Sioen samen in concert

Verenigd staan we sterk! Dat bewijzen de prominente componist Dirk Brossé, de energieke jazz-vedette Jef Neve en de sympathieke singer-songwriter Frederik Sioen in dit unieke project. Na omzwervingen in Brussel, New York en Düsseldorf, landt hun vredeshymne Distortion, a Hymn to Liberty in Gent. Niet toevallig midden in het Gentse vredesjaar, 100 jaar na het einde van de Groote Oorlog.

Met de luxe van een artistieke carte blanche gaven ze elk hun invulling aan dit thema, elk met hun eigen muzikale taal. Het eindproduct klinkt evenwel als een eensgezind artistiek statement.

De boodschap van Distortion, a Hymn to Liberty, is immers duidelijk: voor er sprake kan zijn van ultieme vrijheid, moet de mens eerst vrede nemen met zijn onvoorspelbare bestaan.

De drie levende legendes delen het podium met sopraan Hanne Roos en het Belgian National Orchestra. Zo verenigt dit concert, geheel passend, het kruim van onze eigen muziekscène. Een genot voor ieder die zijn oor out of the box te luisteren wil leggen!

Concert van de Stad Gent. Met de gewaardeerde steun van de Vlaamse Overheid en Belfius.

Koop tickets

23 september 23 sep

Foyer Matinee: Baul Meets Saz

11u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Elke derde zondag van de maand kan je in de foyer terecht voor een sfeervol aperitiefconcert. Luister met een drankje naar gepassioneerde uitvoerders uit de jazz, klassiek en wereldmuziek. Als eerste een nieuw trio met het album Baul Meets Saz.

In het verleden reisden Anatolische troubadours van dorp tot dorp om hun liederen te zingen. Emre Gültekin leerde dit repertoire van zijn vader. Zijn diepe warme stem combineert hij met een verfijnde techniek op saz, de iconische langhalsluit uit Turkije. 

Na een ontmoeting met het Indiase duo BrahmaKhyapa sloeg de vonk over. Ook in hun Bengaalse Baul-muziek zitten sporen van een nomadisch bestaan vervat. In trio zoeken deze bevlogen muzikanten naar gelijkenissen. 

Foyer Matinee is een reeks van aperitiefconcerten in de foyer op de derde zondagmiddag van de maand. Telkens spelen muzikanten een akoestisch concert in intieme kring.

Koop tickets

Parkours op Parklife 2018

12u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Parkbos

Muzikaal swingend Parkours tijdens Parklife 

Dit jaar gaan we niet voor een grote wandeling maar verschillende kleinere muzikale tochtjes die je op eigen tempo verkent. De verschillende muzikale acts liggen op kuierafstand. Laat je door je oren leiden naar een bevlogen pianist, een zingende bosnimf, galmend slagwerk en tal van andere verrassende muzikale installaties die je onderweg spot. Jouw gehoor is misschien niet de meest te vertrouwen gids, dus zorgen we voor een Parkoursplan om te weten wat je waar kan ontdekken. Je beslist dus zelf welke muzikale tocht je maakt.

Parklife gaat van start om 11u. De ingang is gratis.
Parkours op Parklife vanaf 12u. Tickets aan 7€. Gratis voor -12 jaar.

Ontdek het volledige programma vanaf half augustus op www.parklife.gent

Met dank aan North Sea Port, ArteveldeHogeschool, de Nationale Loterij en Brugse Zot.

Koop tickets

24 september 24 sep

Magistrale Bruckner 7

20u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Sint-Baafskathedraal

Wereldtop in een leren jasje: Esa-Pekka Salonen & London Philharmonia

Met Esa-Pekka Salonen haalt Gent Festival een van ’s werelds beroemdste dirigenten in huis. Samen met zijn Philharmonia Orchestra heeft hij alle troeven in handen om voor muzikaal vuurwerk te zorgen. Het Britse orkest springt eruit omwille van zijn vooruitstrevende identiteit en behoort tot een van de meest opgenomen orkesten.

Ze brengen een programma mee om duimen en vingers af te likken. Arnold Schönberg pende in een plotse opwelling in slechts drie weken tijd zijn symfonisch gedicht Verklärte Nacht neer. Dit vijfdelige werk baadt nog in de klanken van de 19e eeuw en verscheen net voor Schönberg de Oostenrijkse muziekscène op zijn kop zou zetten. In tegenstelling tot zijn landgenoot stond Anton Bruckner niet meteen bekend als grote vernieuwer. Met zijn Zevende Symfonie, een groots opgetrokken monument uit het symfonische repertoire, zette hij al zijn critici evenwel te kijk. Met een onwaarschijnlijke kleurenrijkdom en met muzikale thema’s die enkel als bovenaards kunnen worden omschreven, stak hij zelfs zijn idool Richard Wagner naar de kroon.

Enkel een orkest met de superieure kwaliteit van het Philharmonia Orchestra kan deze sleutelwerken echt eer aandoen. Een bezwerende luisterervaring!

Een concert van Hudson

©Minna Hatinen
©Benjamin Suomela

Koop tickets

25 september 25 sep

Don Carlos: Corridors of Power

20u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Floraliënhal - Citadelpark , 9000 Gent

Verdi's opera revisited

Het Landesjugendorchester Nordrhein-Westfalen is een hele mond vol voor een indrukwekkend orkest met aanstormend toptalent. Intussen speelden ze in ’s werelds grootste zalen.

Voor Gent Festival pakken ze uit met een productie rond de spektakelopera Don Carlos van Giuseppe Verdi en brengen ze een hele rist zangers en figuranten mee. Met hun aanstekelijke speelvreugde dompelen ze je helemaal onder in deze kroniek van liefde, politiek en macht dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het Spaanse Rijk in de 16e eeuw.

Maar met een scherp oog voor uitdagende concertformats en vernieuwende muzikale vertolkingen, steekt het Landesjugendorchester het verhaal in een eigentijds jasje. Zo knipoogt de regie naar enkele herkenbare thema’s uit onze samenleving en neemt het orkest allesbehalve een statische gedaante aan. Opera in zijn meest hedendaagse vorm, in het spectaculaire decor van de Floraliënhal!

Een concert van ArcelorMittal 

©Fredeburg 2016

Koop tickets

26 september 26 sep

Don Carlos: Corridors of Power

20u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Floraliënhal - Citadelpark , 9000 Gent

Verdi's opera revisited

Het Landesjugendorchester Nordrhein-Westfalen is een hele mond vol voor een indrukwekkend orkest met aanstormend toptalent. Intussen speelden ze in ’s werelds grootste zalen.

Voor Gent Festival pakken ze uit met een productie rond de spektakelopera Don Carlos van Giuseppe Verdi en brengen ze een hele rist zangers en figuranten mee. Met hun aanstekelijke speelvreugde dompelen ze je helemaal onder in deze kroniek van liefde, politiek en macht dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het Spaanse Rijk in de 16e eeuw.

Maar met een scherp oog voor uitdagende concertformats en vernieuwende muzikale vertolkingen, steekt het Landesjugendorchester het verhaal in een eigentijds jasje. Zo knipoogt de regie naar enkele herkenbare thema’s uit onze samenleving en neemt het orkest allesbehalve een statische gedaante aan. Opera in zijn meest hedendaagse vorm, in het spectaculaire decor van de Floraliënhal!

Een concert van ArcelorMittal 

©Fredeburg 2016

Koop tickets

27 september 27 sep

Steiger: ‘#locations’ (cd-release)

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Het pianotrio Steiger laat zich niet intimideren door onbekend terrein. Buiten jazz leidt hun pad evengoed langs elektronica, minimalisme en klassieke muziek. Voor #locations trokken ze eropuit. Het werd een geanimeerde dialoog met verschillende ruimtes als vierde bandlid.    

Met hun debuutalbum And Above All (El Negocito Records, 2017) liet Steiger zich opmerken door een fascinerende spanning tussen compositie en improvisatie. Dankzij hun hoofdprijs op Jong Jazztalent 2017 kunnen ze zich nu smijten op dit project. 

Ze kozen verschillende locaties uit met telkens een andere sfeer en klankkwaliteit. Live geeft dat een multidisciplinaire totaalervaring, waarbij muziek, beeld, atmosfeer op één lijn komen te staan. 

Koop tickets

28 september 28 sep

Susanna: ‘Go Dig My Grave’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De Noorse zangeres Susanna Wallumrød sloopt de muurtjes rond popmuziek. Zelden gebeurt dat met zo’n hypnotiserende stem. Na al drie passages in de Handelsbeurs stelt ze haar recentste album Go Dig My Grave voor. Volksliederen, Purcell en Joy Division broederlijk naast elkaar.

Wallumrød is de bekendste telg van een avontuurlijk muzikaal geslacht. Sinds de dagen van Susanna And The Magical Orchestra heeft ze een zwak voor covers van alom gekende liederen als Jolene, Hallelujah en Love Will Tear Us Apart. Ze gaat er even inventief als radicaal mee aan de slag.

Voor Go Dig My Grave graaft ze nog dieper, met behulp van de accordeon, harp en Hardangervedel. Een tekst van Baudelaire, songs uit de Engelse barok én van Lou Reed; ze buigt ze om met haar eigen taal tussen bezwering en dromerigheid.

Koop tickets

Het landschap van de polyfonisten

20u30 - Gent Festival van Vlaanderen - MIRY Concertzaal

Paul Van Nevel & Huelgas Ensemble: melancholie in Franco-Vlaamse polyfonie

Paul Van Nevel hoeven we je niet meer voor te stellen. De Belgische dirigent en musicoloog geldt als een van de grote pioniers van de oude-muziek-beweging in Europa. Met zijn intussen wereldberoemde Huelgas Ensemble is hij tot op vandaag internationaal toonaangevend voor de historische uitvoering van muziek uit de 12e tot 16e eeuw.

Van Nevel zou Van Nevel niet zijn mocht hij niet af en toe een nieuwe theorie naar voren schuiven. In zijn ‘Landschap van de Polyfonisten’ toont hij aan dat de 16e eeuwse Franco-Vlaamse polyfonisten zich lieten beïnvloeden door de rustieke landschappen waarin ze opgroeiden. De melancholische toon in hun muzikale werk en de glooiende omgeving waarmee ze als kind in contact kwamen, zouden rechtstreeks met elkaar verband houden.

Een op maat gesneden bloemlezing uit het Franco-Vlaamse polyfone repertoire, met werk van ondermeer Ockeghem en des Prez, vloeit op je af onder de geprojecteerde landschappen van fotograaf Luk Van Eeckhout.

Laat je overmannen door de schilderachtige melancholie die door twaalf stemmen meer dan ooit tot leven komt!

Een coproductie met School of Arts, HoGent & MIRY Concertzaal

©Luk Van Eeckhout
©Guy Verstraete

Koop tickets

29 september 29 sep

De Blinden

20u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Floraliënhal - Citadelpark , 9000 Gent

Muziektheater met Collegium Vocale Gent & LOD

Met De Blinden zien we een verzameling Belgisch toptalent samen op de planken. Aan de ene kant Collegium Vocale Gent, het door Philippe Herreweghe opgerichte koor dat baanbrekend werk verricht. En aan de andere kant theaterbeest Josse de Pauw, de huidige bezieler van het Gentse muziektheatergezelschap LOD. Hij speelt én regisseert zijn nieuwste voorstelling De Blinden, de zangers van het beroemde koor zingen én acteren…

De tekst vond De Pauw bij het gelijknamige toneelstuk van Maurice Maeterlinck, de enige Belg die ooit de Nobelprijs voor Literatuur in de wacht sleepte. Componist Jan Kuijken componeerde een haast betoverende soundtrack die woord en daad naadloos verbindt.

Met krachtige beeldspraak vertellen De Pauw en Kuijken een verhaal over een groep stuurloze blinden, die hun hoop vestigen op een ziende leider. En Maeterlincks woorden maken nieuwsgierig: “De leider, de gids… kan hij zien of is hij ziende blind? En het publiek, zij die komen kijken… kunnen zij zien?”

©Foto: Jonas Lampens

Koop tickets

30 september 30 sep

De Broertjes Kist (4+)

14u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Muziekcentrum De Bijloke

Kids aan zet!

Er waren eens vier broers. Ze heetten Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom op zoek naar het geluk...

De Broertjes Kist is een spannende voorstelling met aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor, gespeeld door Percossa uit Amsterdam. Ze gebruiken alles wat los en vast zit als instrument en spelen alle mogelijke ritmes. Kruip op het puntje van je stoel en laat je slingeren van de ene emotie in de andere. Stilzitten is onmogelijk!

Met dank aan North Sea Port en de Nationale Loterij

©Ronald Knapp

Koop tickets

Het verhaal van de soldaat (7+)

15u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Muziekcentrum De Bijloke

Kids aan zet!

Muziek moet je horen én zien, bedacht Igor Strawinsky, en hij schreef een heerlijk sprookje op muziek. Er was eens een soldaat die een lange tocht ondernam, op weg naar huis. Op een dag verkoopt hij zijn viool, aan iemand die hem er in ruil een boek voor geeft. Dat boek vertelt hoe je steenrijk kan worden. Wat een deal! Maar… wie is die koper eigenlijk? En wat is de échte prijs die de soldaat moet betalen?

Igor Strawinsky combineert populaire muziek zoals ragtime en tango met klassiek. Zeven solisten van CASCO Phil brengen een bonte bende van instrumenten mee: viool, contrabas, fluit, fagot, trompet, trombone en slagwerk. En de dirigent natuurlijk. En een verteller! Kurt van Eeghem trekt zijn theaterschoenen aan en brengt de duivel, de soldaat en de verteller tot leven. Een heerlijke voorstelling, voor iedereen van de familie!

Met dank aan North Sea Port en de Nationale Loterij

Koop tickets

De Broertjes Kist (4+)

16u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Muziekcentrum De Bijloke

Kids aan zet!

Er waren eens vier broers. Ze heetten Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom op zoek naar het geluk...

De Broertjes Kist is een spannende voorstelling met aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor, gespeeld door Percossa uit Amsterdam. Ze gebruiken alles wat los en vast zit als instrument en spelen alle mogelijke ritmes. Kruip op het puntje van je stoel en laat je slingeren van de ene emotie in de andere. Stilzitten is onmogelijk!

Met dank aan North Sea Port en de Nationale Loterij

©Ronald Knapp

Koop tickets

Het verhaal van de soldaat (7+)

17u00 - Gent Festival van Vlaanderen - Muziekcentrum De Bijloke

Kids aan zet!

Muziek moet je horen én zien, bedacht Igor Strawinsky, en hij schreef een heerlijk sprookje op muziek. Er was eens een soldaat die een lange tocht ondernam, op weg naar huis. Op een dag verkoopt hij zijn viool, aan iemand die hem er in ruil een boek voor geeft. Dat boek vertelt hoe je steenrijk kan worden. Wat een deal! Maar… wie is die koper eigenlijk? En wat is de échte prijs die de soldaat moet betalen?

Igor Strawinsky combineert populaire muziek zoals ragtime en tango met klassiek. Zeven solisten van CASCO Phil brengen een bonte bende van instrumenten mee: viool, contrabas, fluit, fagot, trompet, trombone en slagwerk. En de dirigent natuurlijk. En een verteller! Kurt van Eeghem trekt zijn theaterschoenen aan en brengt de duivel, de soldaat en de verteller tot leven. Een heerlijke voorstelling, voor iedereen van de familie!

Met dank aan North Sea Port en de Nationale Loterij

Koop tickets

Maandkalender