september 2018

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

filter op organisatie (binnen september 2018)

15 september 15 sep

OdeGand 2018

13u30 - Gent Festival van Vlaanderen - Gentse binnenstad

Machtig Stadsfestival

Koop tickets

23 september 23 sep

Foyer Matinee: Baul Meets Saz

11u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Elke derde zondag van de maand kan je in de foyer terecht voor een sfeervol aperitiefconcert. Luister met een drankje naar gepassioneerde uitvoerders uit de jazz, klassiek en wereldmuziek. Als eerste een nieuw trio met het album Baul Meets Saz.

In het verleden reisden Anatolische troubadours van dorp tot dorp om hun liederen te zingen. Emre Gültekin leerde dit repertoire van zijn vader. Zijn diepe warme stem combineert hij met een verfijnde techniek op saz, de iconische langhalsluit uit Turkije. 

Na een ontmoeting met het Indiase duo BrahmaKhyapa sloeg de vonk over. Ook in hun Bengaalse Baul-muziek zitten sporen van een nomadisch bestaan vervat. In trio zoeken deze bevlogen muzikanten naar gelijkenissen. 

Foyer Matinee is een reeks van aperitiefconcerten in de foyer op de derde zondagmiddag van de maand. Telkens spelen muzikanten een akoestisch concert in intieme kring.

Koop tickets

27 september 27 sep

Steiger: ‘#locations’ (cd-release)

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Het pianotrio Steiger laat zich niet intimideren door onbekend terrein. Buiten jazz leidt hun pad evengoed langs elektronica, minimalisme en klassieke muziek. Voor #locations trokken ze eropuit. Het werd een geanimeerde dialoog met verschillende ruimtes als vierde bandlid.    

Met hun debuutalbum And Above All (El Negocito Records, 2017) liet Steiger zich opmerken door een fascinerende spanning tussen compositie en improvisatie. Dankzij hun hoofdprijs op Jong Jazztalent 2017 kunnen ze zich nu smijten op dit project. 

Ze kozen verschillende locaties uit met telkens een andere sfeer en klankkwaliteit. Live geeft dat een multidisciplinaire totaalervaring, waarbij muziek, beeld, atmosfeer op één lijn komen te staan. 

Koop tickets

28 september 28 sep

Susanna: ‘Go Dig My Grave’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De Noorse zangeres Susanna Wallumrød sloopt de muurtjes rond popmuziek. Zelden gebeurt dat met zo’n hypnotiserende stem. Na al drie passages in de Handelsbeurs stelt ze haar recentste album Go Dig My Grave voor. Volksliederen, Purcell en Joy Division broederlijk naast elkaar.

Wallumrød is de bekendste telg van een avontuurlijk muzikaal geslacht. Sinds de dagen van Susanna And The Magical Orchestra heeft ze een zwak voor covers van alom gekende liederen als Jolene, Hallelujah en Love Will Tear Us Apart. Ze gaat er even inventief als radicaal mee aan de slag.

Voor Go Dig My Grave graaft ze nog dieper, met behulp van de accordeon, harp en Hardangervedel. Een tekst van Baudelaire, songs uit de Engelse barok én van Lou Reed; ze buigt ze om met haar eigen taal tussen bezwering en dromerigheid.

Koop tickets

Maandkalender