juni 2018

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

filter op organisatie (binnen juni 2018)

2 juni 2 jun

THE LAMB - nine centuries of english vocal music for solace and reflection

20u00 - Vzw Sint Jacobus - Sint-Jacobskerk

"The Lamb is een programma met vocale muziek rond het thema van "het lam, Hij die ons leven heeft gegeven", en tegelijkertijd over het lijden en offeren. Het ensemble cantoLX uit Luxemburg koos een heel gevarieerd programma met vooral oudere muziek van de middeleeuwen en de Renaissance, maar brengt daarnaast ook enkele werken van componisten uit onze tijd. Het programma is een bezinning bij de grote thema's van ons dagelijkse bestaan: leven en dood, afscheid en hoop ... Het is muziek die ons diep vanbinnen raakt, en dit concert werd al verschillende keren met veel succes in het buitenland uitgevoerd." 

 

UITVOERDERS: CantoLx

-Griet De Geyter (sopraan)
-Jonathan De Ceuster (alt)
-Adriaan De Koster (tenor)
-Peter De Laurentiis (tenor)
-Jean-Paul Majerus (bas)

Koop tickets

23 juni 23 jun

De Kortste Nacht met Liesa Van der Aa: ‘Autobahn Utopia’

21u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Onze heidense voorouders hielden er fijne gebruiken op na. Elk jaar tijdens de zomerzonnewende kwamen ze samen voor een uitbundig feest.

Beleef al de uren van de kortste nacht in de Handelsbeurs en blaas de traditie nieuw leven in met long drinks, goed gezelschap en pure muziek van Liesa Van der Aa met One Trick Pony.

Als de nacht valt, komt de concertzaal tot leven. De bar serveert en een aantal grote zitzakken staan klaar om in neer te ploffen. En dan komt de zon op. Lange tafels met eerlijke kost staan klaar om samen te ontbijten, een nieuwe dag lonkt.

Van der Aa inspireert zich voor 'Autobahn Utopia' op de klank en betekenis van ringbanen rond een stad: de autostrade als een ring, gesloten armen die de stad en een volk omarmen, een drone van geweld en rumoer.

Ze brengt compositie en muzikanten in het oog van de storm, daar waar het windstil is.

Illustratie © Juliane Noll

Koop tickets

Maandkalender