mei 2018

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

filter op organisatie (binnen mei 2018)

8 mei 8 mei

Quatuor Arod

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Arod is een plaatsje aan de Zweedse kust. Het is ook de zoon van de Bijbelse figuur Gad en de naam van het paard van Legolas in de werken van Tolkien. Geen idee welke van de drie het Quatuor Arod inspireerde.

Wel staan deze Franse heren te trappelen om hun passie voor kamermuziek te delen. Dat doen ze met een van de mooiste langzame delen ooit geschreven: het Langsamer Satz van Anton Webern.

Ze namen deel aan masterclasses bij gezaghebbende meesters als Quatuor Ebène en Artemis Quartett. In 2016 wonnen ze de eerste plaats op de ARD muziekwedstrijd. Bovendien beroeren ze live meteen met hun begeesterend samenspel.

Al is de de lijst met uitmuntende ensembles lang, de keuze voor dit strijkkwartet was snel gemaakt.

Koop tickets

10 mei 10 mei

Roelofs, Baas & Govaert / Delannoye & Andrioli

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Joris Roelofs, Reinier Baas en Onno Govaert zijn drie sterkhouders binnen de Nederlandse jazz scène. Drie bijzonder creatieve muzikanten met een niet-alledaagse formatie van gitaar, drums en basklarinet.

Steven Delannoye en Nicola Andrioli combineren waar vakmanschap voor geraffineerde, melodieuze mijmeringen op sax en piano.

Altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs is niet de man van het grote gebaar. Wel verbluft hij met zijn grote ideeënrijkdom en techniek.

Zijn trio met baldadig gitaarspel van Reinier Baas en innovatief gedrum van Onno Govaerts zorgt voor een drieluik dat torenhoge verwachtingen wekt.

Saxofonist Steven Delannoye en pianist Nicola Andrioli bekennen hun liefde voor 'The Great American Songbook', afgewisseld met originele composities en individuele solostukken.

Hun fijngevoelige kamerjazz opent de poort naar minimalisme binnen de hedendaagse klassieke muziek.

i.s.m. JazzLab Series

Koop tickets

24 mei 24 mei

Maria Mendes

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De Portugese Maria Mendes combineert een kristalheldere stem met vocale virtuositeit. Vanuit haar eigen culturele erfgoed maakt ze een speelse mix van bossa nova, fado en jazz. 

Voorzien van een kwartet van Nederlandse jazzmuzikanten zingt ze Portugese liederen die haar terugvoeren naar haar jeugd.

I see a promising, shining future for this young talented singer.

Vanuit Portugal ging Mendez studeren in Rotterdam, New York en Brazilië. Daar veroverde ze harten met haar wendbare en warme stem vol melancholie.

Ook al zingt ze vaak ook pure jazz, op vraag van de Handelsbeurs keert ze nu terug naar de muziek waarmee ze opgroeide.

Mendes immediately profiles herself as a strong jazz singer. Intimacy and beauty from the first track.
Jazzism

Koop tickets

Maandkalender