april 2018

maandag ma dinsdag di woensdag wo donderdag do vrijdag vr zaterdag za zondag zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

filter op organisatie (binnen april 2018)

14 april 14 apr

Kraakpand

21u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Kraakpand is een intieme avond waarop vier bands afwisselend hun songs brengen. Artiesten uit heel de wereld staan samen op één podium. De presentator van dienst leidt alles in goede banen.

De line-up van deze editie wordt later bekend gemaakt.

Koop tickets

18 april 18 apr

Imagine Raymond ft. Dijf Sanders & Victor Van Rossem

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Imagine Raymond verkent het oeuvre van de vernieuwende Amerikaanse componist Raymond Scott (1908-1994). Om die uitbundige wereld te doen herleven, stapt het jazzsextet in zee met elektronica-tovenaar Dijf Sanders en videomaker Victor Van Rossem.
Een kleurrijk totaalconcept van aanstekelijke ‘fake jazz’ met elektronische vernieuwingen.

In de vooroorlogse periode werd Scott afgedaan als een charlatan die parasiteerde op jazz, pop en exotica. Nu roept hij eerder associaties op met Bugs Bunny en consoorten.
Zijn muziek tovert meteen een glimlach op je gezicht, met aanstekelijke thema’s, huppelende ritmes en grappige wendingen.

Gefundenes Fressen voor het voor de gelegenheid uitgebreide WoFo van saxofonist Michel Mast. Zijn band gaat graag aan de slag met oude bommetjes ‘fake jazz’, uit de hand gelopen begrafenismarsen en ander onweerstaanbaar vertier.
Victor Van Rossem vervolledigt het plaatje met gemanipuleerd beeldmateriaal.

Een coproductie van JazzLab Series met Handelsbeurs Concertzaal, Flagey, De Casino, CC Muze, KC NONA, 30CC, Rataplan en KAAP.

foto © Thomas Geuens

Koop tickets

21 april 21 apr

Zwerm & Post uit Hessdalen: ‘Echo’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Gitaarkwartet Zwerm en het collectief Post uit Hessdalen gaan op zoek naar de echo’s van een mensenleven. Een multimediale voorstelling met live elektronische muziek, woelige soundscapes en een bijzondere video-scenografie.

In deze eerste samenwerking wekken Zwerm en een jong video- en theatercollectief de mythologische figuur Echo tot leven.

Deze praatzieke bergnimf mag als straf alleen nog maar mensen napraten. Ondanks alles probeerde ze de liefde van Narcissus voor zich te winnen. Tevergeefs, hij heeft enkel oog voor zijn eigen spiegelbeeld.

Hoe klinkt de mythe anno 2017? Kijkt Narcissus alleen maar in de black mirror van zijn smartphone? Weerklinken Echo’s echo’s virtueel? Met behulp van klank en beeld verschijnen de twee geliefden op de scène.

i.h.k.v. het festival Opera XXI

Koop tickets

26 april 26 apr

Macarena Ramirez

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Macarena Ramirez is een van de grote flamencodansers van de huidige generatie. Ze beheerst verschillende dansstijlen.

Verwacht zowel hedendaagse choreografieën als traditioneel werk, waar ze de cola of staart van haar lange flamencokleed alle uithoeken van het podium laat zien.

Met een indringende blik kijkt Ramirez tot diep in het publiek, terwijl ze elegante bijna acrobatische bewegingen maakt. Haar flamboyante dansstijl is heel muzikaal, haar zapateados of ritmische stampen ronduit indrukwekkend.

De intensiteit spat van het podium recht de zaal in. Ieder optreden eindigt met een extatisch publiek en een staande ovatie.

Koop tickets

28 april 28 apr

Gisela João

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Gisela João is een frisse verschijning in het fadolandschap. Haar warme en diepe stem bracht haar van het underground circuit van Porto’s fadohuizen tot op de internationale podia.

Openhartig en vaak op blote voeten geeft ze een stem aan vergeten fadoparels. Ze keert met plezier naar de Handelsbeurs terug.

Na haar studies verhuisde João naar de oude, multiculturele wijk Mouraria in Lissabon, waar de fado ontstond. Van daaruit bloeide haar carrière op, met een eerste hoogtepunt in de befaamde Club Lux van acteur John Malkovich.

Traditionals

Vanuit haar voorliefde voor het traditionele repertoire bouwt João verder aan haar internationale loopbaan. Aan haar zijde staan sublieme begeleiders, waaronder Ricardo Parreira op guitarra portuguesa.

foto © Rudy Carlier

Koop tickets

Maandkalender