24 mei 24 mei

Maria Mendes

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De Portugese Maria Mendes combineert een kristalheldere stem met vocale virtuositeit. Vanuit haar eigen culturele erfgoed maakt ze een speelse mix van bossa nova, fado en jazz. 

Voorzien van een kwartet van Nederlandse jazzmuzikanten zingt ze Portugese liederen die haar terugvoeren naar haar jeugd.

I see a promising, shining future for this young talented singer.

Vanuit Portugal ging Mendez studeren in Rotterdam, New York en Brazilië. Daar veroverde ze harten met haar wendbare en warme stem vol melancholie.

Ook al zingt ze vaak ook pure jazz, op vraag van de Handelsbeurs keert ze nu terug naar de muziek waarmee ze opgroeide.

Mendes immediately profiles herself as a strong jazz singer. Intimacy and beauty from the first track.
Jazzism

Koop tickets

27 mei 27 mei

De koning zonder schoenen KNT

20u00 - 4hoog - Minardschouwburg

Als 2de Kazematten-event presenteren we een unieke benefietvoorstelling van 'De koning zonder schoenen' KNT (kinderen niet toegelaten).
Een kleutervoorstelling enkel en alleen voor volwassenen, voor 1 keer gespeeld door deze unieke gelegenheidscast: De meter en peter van de De Kazematten Maaike Cafmeyer en Joris Hessels en de makers van de voorstelling Raf Walschaerts en Frans Van der Aa.

 

Het verhaal:

Er was eens…Een koning.
Een koning met een gouden kroon.
Op een gouden troon. Met een gouden mantel.
Hij had wel 100 paarden.
Hij had ook 1000 knechten.
En zelfs 1000 X 1000 vrienden.
De koning had alles om blij te zijn.
En toch was hij verdrietig...

 

Regie: Frans Van der Aa

Tekst: Raf Walschaerts

Koop tickets

2 juni 2 jun

THE LAMB - nine centuries of english vocal music for solace and reflection

20u00 - Vzw Sint Jacobus - Sint-Jacobskerk

"The Lamb is een programma met vocale muziek rond het thema van "het lam, Hij die ons leven heeft gegeven", en tegelijkertijd over het lijden en offeren. Het ensemble cantoLX uit Luxemburg koos een heel gevarieerd programma met vooral oudere muziek van de middeleeuwen en de Renaissance, maar brengt daarnaast ook enkele werken van componisten uit onze tijd. Het programma is een bezinning bij de grote thema's van ons dagelijkse bestaan: leven en dood, afscheid en hoop ... Het is muziek die ons diep vanbinnen raakt, en dit concert werd al verschillende keren met veel succes in het buitenland uitgevoerd." 

 

UITVOERDERS: CantoLx

-Griet De Geyter (sopraan)
-Jonathan De Ceuster (alt)
-Adriaan De Koster (tenor)
-Peter De Laurentiis (tenor)
-Jean-Paul Majerus (bas)

Koop tickets

16 juni 16 jun

Membra Jesu Nostri & Missa Brevis - Dietrich Buxtehude

20u00 - Utopia - Sint Pauluskerk - St. Paulusstraat 22 - 2000 Antwerpen

Het prachtige Membra Jesu Nostri is een van de referentiewerken uit de Noordduitse muziekliteratuur van de 17de eeuw, gecomponeerd door Dietrich Buxtehude.
Deze componist-organist van Deens-Duitse afkomst was destijds een lichtend voorbeeld voor Johann Sebastian Bach.
Op dit concert worden de zeven cantates van de Membra Jesu Nostri gecombineerd met de zelden of nooit uitgevoerde Missa Brevis van dezelfde meester: een buitenkansje voor het muziekminnende oor, dus!

Koop tickets

23 juni 23 jun

De Kortste Nacht met Liesa Van der Aa: ‘Autobahn Utopia’

21u00 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Onze heidense voorouders hielden er fijne gebruiken op na. Elk jaar tijdens de zomerzonnewende kwamen ze samen voor een uitbundig feest.

Beleef al de uren van de kortste nacht in de Handelsbeurs en blaas de traditie nieuw leven in met long drinks, goed gezelschap en pure muziek van Liesa Van der Aa met One Trick Pony.

Als de nacht valt, komt de concertzaal tot leven. De bar serveert en een aantal grote zitzakken staan klaar om in neer te ploffen. En dan komt de zon op. Lange tafels met eerlijke kost staan klaar om samen te ontbijten, een nieuwe dag lonkt.

Van der Aa inspireert zich voor 'Autobahn Utopia' op de klank en betekenis van ringbanen rond een stad: de autostrade als een ring, gesloten armen die de stad en een volk omarmen, een drone van geweld en rumoer.

Ze brengt compositie en muzikanten in het oog van de storm, daar waar het windstil is.

Illustratie © Juliane Noll

Koop tickets

Meer events laden

Maandkalender