25 maart 25 mrt

Lukas Lelie - Ik doe mijn best

20u00 - Livecomedy.be - NTGent Arca

Ik doe mijn best

Lukas Lelie stapte in 2012 voor het eerst op een podium om te vertellen dat hij één en ander niet begrijpt en niet kan. In plaats van het hem uit te leggen, werd er met hem gelachen, wat hem al snel 3 comedyprijzen opleverde: de Lunatic Comedy Award, de Culture Comedy Award en Humo’s Comedy Cup. Aangezien het leven er vier jaar later niet veel makkelijker op geworden is, gaat Lukas nu volavond. Dat betekent extra veel onkunde, onbegrip en vooral heel veel jokes.

Sinds zijn zegeparcours doorheen het gemiddelde comedy-concours, werd Lukas redactielid van ‘De Ideale Wereld’ en schreef en roastte hij mee in ‘Achter De Rug’. Ook etaleerde hij al zijn algemene kennis tijdens een passage in De Slimste Mens. Live verdiende hij dan weer zijn sporen als vast voorprogramma bij Steven Mahieu en als bezieler van een heuse cafétoer in samenwerking met Sander VDV en Edouard De Prez.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Sander VDV, een jonge comedian die taboe noch cliché schuwt. Hij kan zowel plat als doordacht, grof als gesofisticeerd genoemd worden. In 2014 stond hij in de halve finale van Humo’s Comedy Cup en was hij het vaste voorprogramma van Gunter Lamoot.

“Een mitraillettevuur aan grappen, de ene na de andere, de zaal daverde mee op de ritmiek van zijn slagzinnen.”
DeRedactie.be

“Lelie (…) profileert zich op de planken eerder als een onsympathieke loser. Met een wel heel bizar gevoel voor humor, zo weird dat je geen enkele pointe hoort aankomen, niet in de verste verte. Lelie vertrok geen spiertje en verhief nauwelijks zijn stem. Intussen lag de zaal wel dubbel.”
De Standaard

Koop tickets

25 maart 25 mrt

Blind Date #5

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Een keer per jaar krijgen jonge amateurmuzikanten op het Handelsbeurspodium carte blanche. Er ontstaat een het-is-nu-of-nooit-klimaat met spannende uitvoeringen van nieuwe, vaak zelf gecomponeerde muziek.

Een publiek van onvoorwaardelijke fans zoals trotse ouders, vrienden en familie zorgt voor een warme en open luisterbeleving. Achteraf geen meningen over de kwaliteit van de uitvoering of de juiste interpretatie, enkel reacties uit de buik en uit het hart.

Het programma van deze verjaardagseditie wordt nog niet verklapt, het is ten slotte een blind date. Maar weet dat je na één keer een gezonde appetijt ontwikkelt voor nog meer vers gecomponeerde muziek op je bord.

Dankzij de enthousiaste medewerking van leerkrachten en leerlingen van onder meer de muziekacademies van Sint- Niklaas, Gentbrugge, Leuven en Oud-Heverlee is Blind Date uitgegroeid tot een niet te missen concertavond.

Koop tickets

28 maart 28 mrt

Grote genade —Vlaams Radio Koor & Pieter Wispelwey o.l.v. Hervé Niquet

20u00 - MIRY Concertzaal - Biezekapelstraat 9 - 9000 Gent

Miserere mei – wees mij genadig. Zo begint psalm 51. De meest mythische zetting van deze tekst is van de hand van Gregorio Allegri, al is de populaire versie van het werk eigenlijk een bootleg uit de 18de eeuw, uit het hoofd opgeschreven door de jonge Mozart toen die met zijn vader de Sixtijnse Kapel bezocht. Het Vlaams Radio Koor en huisdirigent Hervé Niquet grijpen terug naar een oudere en zo mogelijk nog puurdere versie. Dat het thema van de boetedoening ook vandaag nog relevant is bewijzen componisten als Rudi Tas en de diepgelovige James MacMillan. Hun smeekbedes worden luisterrijk gecomplementeerd door John Taveners Svyati, een werk dat de mosterd bij de orthodoxe liturgie haalt. Daarbij tekent niemand minder dan de Nederlandse éminence grise Pieter Wispelwey voor de cellopartij.


T. Escaich (1965)

– Les Lamentations du Prophète Jérémie


R. Tas (1957)

– Miserere voor koor en cello


J. MacMillan (1959)

– Miserere


J. Tavener (1944-2013)

– Svyati


T. Bai (ca. 1650-1714) & G. Allegri (1582-1652)

– Miserere


B. Britten (1913-1976)

– Passacaglia: Lento Solenne uit Cellosuite nr. 3, opus 87
– Ciaccona: Allegro uit Cello Suite nr. 2, opus 80

 

In samenwerking met Vlaams Radio Koor

Pieter Wispelwey geeft een masterclass in Conservatorium Gent op 28.03. Gratis toegankelijk voor publiek. Meer info op www.miryconcertzaal.be

 

Vlaams Radio Koor
-

Hervé Niquet - dirigent

Pieter Wispelwey - cello

Koop tickets

30 maart 30 mrt

Ulali Project

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Wie aan indianen denkt, ziet misschien niet meer dan een aantal verenkronen, gitzwarte vlechten en sacraal aandoende tipi’s voor het geestesoog. Maar de First Nations zijn natuurlijk meer dan dat.

De vier vrouwen uit het Ulali Project geven een stem aan de gezangen van hun voorouders. Met lijf en leden storten ze zich op eeuwenoud repertoire, doordrongen van de latere koormuziek, gospel en blues.

De huidige groep kent haar oorsprong in het trio Ulali, dat tussen 1987 en 2005 de Indiaanse vocale traditie nieuw leven inblies. Stichtend lid Pura Fé bewandelde daarna het pad van een solocarrière, waar ze ook in Europa veel harten beroerde met haar authentieke, directe stem.

In 2014 verrees Ulali weer als kwartet, gedreven door de gedeelde strijd voor de rechten van hedendaagse Indianenstammen, het verzet tegen ecologische degeneratie en de kracht van meerstemmig samenzang. Elk van de zangeressen heeft roots in de stam van de Tuscarora. Samen sterk voor een uniek en krachtig concert.

Pura Fé, Jennifer Kreisberg, Charly Lowry, Layla Locklear (zang en percussie)

Koop tickets

31 maart 31 mrt

Ragazze Quartet (strijkkwartet): ‘Fellow Travelers’

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

De componisten Dvořák en Bartók joegen hun dromen na en trokken naar New York. Ze schreven er hun grootste meesterwerken. Ondanks een sterrenstatus vonden ze er geen geluk.

Maar niemand kan ontkennen dat het wat met je doet als je de skyline van Manhattan voor je ziet opdoemen. Ragazze Quartet reist overzees en maakt er samen met de minimal music van Adams een Amerikaans feestje van.

De Verenigde Staten, het land van de onbegrensde mogelijkheden. De vier Nederlandse vrouwen van Ragazze laten hun fantasie alvast de vrije loop. Na eerdere samenwerkingen met kunstenaars over de disciplines heen gaan ze ook nu op zoek naar een nieuwe symbiose.

Fotograaf Michiel Voet ontwierp voor hen een altijd evoluerend decor, waar de geschiedenis van New York verschijnt, van de 19de eeuw tot nu. 

In dit kunstzinnig visueel spel en uitgebalanceerd programma excelleren deze dames in veelzijdigheid. Ze brengen de wolkenkrabbers mee naar Gent.

Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool), Kirsten Jenson (cello)

Koop tickets

Meer events laden

Maandkalender