24 april 24 apr

Foyer Soirée: Mattias De Craene III

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

I sax + II drums

Naast zijn capriolen bij Nordmann bestiert saxofonist Mattias De Craene onder eigen naam tal van projecten, waaronder het manmoedige MDC III.

Na Coltranes haast spirituele ontdekking van het duo sax - drums op Interstellar Space, voegt De Craene een extra drumkit toe.

Klinkt als

Samen met Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt, Absynthe Minded) en Lennert Jacobs (The Germans, Hong Kong Dong) begeeft hij zich in een wolk van jazz, pop en vrije improvisatie; in een vingerknip van minimaal kantwerk naar krachtige extase.

Koop tickets

25 april 25 apr

Nathan Wouters solo (contrabas) / Bart Maris, Sylvie De Pauw & Kristien Hemmerechts: ‘Brave New Mari

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Contrabassist Nathan Wouters, graag gezien op internationale jazzfora, schept een subtiele klankwereld.

Trompettist Bart Maris, zangeres Sylvie De Pauw en Kristien Hemmerechts ontsluieren met ‘Brave New Maria’ een verborgen stukje geschiedenis. Ze nemen de brieven van de Belgische echtgenote van de beroemde schrijver Aldous Huxley onder de loep.

Nathan Wouters won talloze wedstrijden, behaalde uitzonderlijke resultaten en speelde met toppers als Mark Turner, Aki Takase en Teun Verbruggen. Meestal vertoeft hij in de kringen van Ruben Machtelinckx, het eclectische Sgt. Fuzzy en het altijd zoekende Granvatcollectief, maar ook solo staat hij sterk.

Bart Maris, Sylvie De Pauw & Kristien Hemmerechts: 'Brave New Maria'

Duizendpoot van de Belgische jazz Bart Maris en klassieke zangeres Sylvie De Pauw (Collegium Vocale Gent) blazen leven in de brieven van Maria Huxley.

Deze vrouw uit Eeklo vertoefde door haar huwelijk begin 20ste eeuw in de Britse en Amerikaanse schrijverselite. In de sfeer van het visionaire Brave New World verkennen ze de raakvlakken tussen klassiek en vrije jazz.

Bart Maris (trompet), Sylvie De Pauw (zang), Kristien Hemmerechts (voorlezer)

Koop tickets

26 april 26 apr

Seminar Lidewij Edelkoort

9u30 - MIRY Concertzaal - Miry Concertzaal

Lidewij Edelkoort is one of the world’s most famous trend forecasters. As an intuitive thinker who travels the world studying the evolution of socio-cultural trends before sharing this information with her clients in industries as diverse as fashion, textiles, interiors, cars, cosmetics, retail and food. With her Paris-based company Trend Union, Edelkoort creates trend books two or more years ahead that are tools used by strategists, designers and marketeers at international brands. 

Lidewij Edelkoort is famous for her lively and inspiring seminars and speeches. Twice a year she puts together special audiovisual presentations that set out in a clear and inspiring manner the upcoming trends, according to her seasonal General Trend Book. She tours the world to present her fashion and lifestyle audiovisuals. 

Programme :
09:30: Registration and welcome coffee
10:00: Li Edelkoort about Design and Lifestyle
12:15: Lunch break
13:30: Li Edelkoort about Fashion and Textile
16:30: Reception

English spoken

Corparate tickets 
300 euro VAT excl before 25/02/2017
350 euro VAT excl after 25/02/2017
(coffee, lunch and reception included)
Book your ticket at www.modeinfo.be


Reduced prices for students: 40 euro / 10 euro
(coffee and reception included, no lunch)
buy tickets via button below.

Koop tickets

27 april 27 apr

Emma

20u00 - Benedictuspoort & NTGent presenteren - NTGent Minnemeers

Emma

Marieke is een doodgewoon dertienjarig meisje: vlijtig, noest, braaf en slim. Kortom, alles wat een dertienjarig meisje niet wil zijn. Ze heeft haar ouders nooit gekend en groeit op bij haar grofgebekte oom, bazige tante en hun rotverwende kinderen. Daar is ze allesbehalve welkom. Ook de brutale buurmeisjes lusten haar rauw. Gelukkig heeft ze nog enkele vrienden, maar die laten Marieke in de steek op het moment van de waarheid.

Eenzaam en alleen verdwijnt ze in het donker. Bittere tranen worden kreten van wanhoop. Ze smeekt tot de nacht om een ander leven …De tweede toneelvoorstelling van de Benedictuspoort Ledeberg is een vrije bewerking van het zestiende-eeuwse mirakelspel ‘Mariken van Nieumeghen’. Het verhaal gaat over pesten, sociale media en de zware gevolgen. Opnieuw is de regie in handen van Aude Dewerchin, werd de tekst geschreven door Tim Bossaert en spelen leerlingen en leerkrachten samen het theaterstuk. 

Spelers: 

Fauve Ghyselinck
Hannah Van den Bosch
Wesley Ngoto
Jasper Van Belleghem
Helke Smessaert
Elisia Cornelis 
Natalia Gajewska
Charlotte Boel
Merve Üret
Zoë Decuypere
Oumaïmae Akhayad
Elise Casier
Mathias Bergez
Annabel Mestdagh
Livine Van Belle

Donderdag 27/04 om 20u 

Koop tickets

27 april 27 apr

De Weense School 4.0 —GAME

20u00 - MIRY Concertzaal - Biezekapelstraat 9 - 9000 Gent

Eerder dit jaar besteedden we al aandacht aan de Eerste, Tweede en Derde Weense School. Hun muziek viel alvast niet in dovemansoren want ondertussen staat alweer een nieuwe generatie aan de deur te kloppen. Met al die geschiedenis in de rug klinkt het werk van Matthias Kranebitter en Mirela Ivičević verrassend complexloos, op het punkachtige af. Meneer Adorno zal het betreuren maar de invloed van de rockmuziek valt bij deze jonge Wieners echt niet te loochenen. Swingende heupen? Dat nog net niet maar voor de zekerheid sturen we toch maar een iets meer ervaren kamerheer mee, en wel in de hoedanigheid van de gerenommeerde Bernhard Lang. Zijn Hitchcock-meets-de-late-Goeyvaerts stijl combineert harde maar expressieve klanktexturen met een gevoelig minimalisme. Het nodige tegengif zeg maar tegen zoveel jeugdige baldadigheid.


Werken van o.a.:


M. Kranebitter (1980)


M. Ivičević (1980)


B. Lang (1957)


GAME (Ghent Advanced Master Ensemble)
ensemble voor hedendaagse muziek van het Gentse Conservatorium

Koop tickets

Meer events laden

Maandkalender