26 oktober 26 okt

Daniel Sloss - So ?

20u00 - Livecomedy.be - NTGent Arca

Daniel Sloss So?

Hot on the heels of last year’s incredible 80 date UK and European tour, this year already Daniel has toured the US, made his New York season debut with a smash-hit run of performances at the legendary Soho Playhouse, followed by a sold out 2 month tour in Australia and New Zealand, and performed another record-breaking Edinburgh Fringe season at the huge Conference Centre!  Daniel has sold out 8 consecutive Edinburgh Fringes!

His TV credits include no less than five appearances on Conan O’Brien, Sunday Night at the Palladium and Russell Howard’s Good News. He co-created, wrote and co-starred in Scottish Comedy Award-winning online sitcom M.U.F.F, gave a TedX Talk when he was just 19, released a live DVD and is working on his own pilot for Hollywood’s Warner Brothers Studios.

So…? So, now Daniel now makes a triumphant return to Europe with his brand new show So? Don’t miss the stunning new show from Scotland’s internationally acclaimed and award-winning comedian Daniel Sloss!

Daniel is bringing Kai Humphries as his support act, a happy-go-lucky, supremely funny and truly loveable Geordie comedian. His infectious enthusiasm and high-octane delivery of genuinely hilarious and delightfully optimistic material has seen him rapidly shooting up the professional comedy ranks.

‘An endearingly unabashed blend of arrogance, awkwardness and self-effacing anecdotes delivered with precision timing, perfectly-placed silence and unfettered confidence’
★★★★ Herald Sun, Australia

‘Brilliantly dark’
Sunday Times

‘Sloss is a festival highlight. See him’
★★★★1⁄2 The Age, Australia

‘Dirty, sweet and clever’
New York Times

Koop tickets

27 oktober 27 okt

Bachar Mar-Khalifé

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Er sijpelt een donkere kracht door de muziek van zangercomponist Bachar Mar-Khalifé. Op zijn derde plaat Ya Balad (‘Oh Land’) jaagt hij de herinneringen na van zijn bakermat Libanon; het land van zon en jasmijn, maar ook van ontploffingen en ronkende generatoren.

Hoopvolle mijmeringen geven kleur aan rijkelijke piano-arrangementen, Arabische melodieën en ritmische oosterse reggae.

Na de albums Oil Slick (2010) en Who’s Gonna Get The Ball (2013) en soundtracks voor films als Layla Fourie (2013) graaft Mar-Khalifé dieper. Met Ya Balad keert hij terug naar zijn vaderland waar het nationalisme hem heeft verdreven maar de nostalgie hem nog steeds vasthoudt.

Deze plaat is het orgelpunt van de vele muzikale paden die Mar-Khalifé bewandelde, gaande van jazz en wereldmuziek tot elektronica en hiphop. In zijn persoonlijke gevecht met geloof, vrijheid en herinnering staat Arabische zang centraal. Het zorgt voor een muzikaal web, halfweg tussen hechting en afscheuring.

Koop tickets

28 oktober 28 okt

Osama Abdulrasol kwintet

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Als je Osama Abdulrasol de snaren van zijn kanun hoort bespelen, weerklinkt het oude Babylon met vleugjes van Westerse klassieke muziek en hedendaagse jazz. De creativiteit van deze Iraakse wereldburger swingt werkelijk de pan uit. Met vier andere virtuozen stelt hij een nieuwe plaat voor.

Abdulrasol koos kompanen die zich met evenveel gemak tussen genres en culturen begeven. Zo schoot Philippe Thuriot diep in de roos met zijn interpretatie van de Goldbergvariaties van Bach, maar staat hij evengoed zijn mannetje op het jazzpodium.

Ook percussionist François Taillefer, sopraan Helena Schoeters en cellist Lode Vercampt staan om hun veelzijdigheid bekend.

Naast zijn haast bovenaardse vingerwerk, kan Abdulrasol ook als componist beklijven. Hij combineert de bijzondere talenten in zijn groep tot een verfijnd melodisch bouwwerk. Voeg daar nog een geut improvisatie aan toe en de sluipweg tussen Oost en West ontsluiert zich.

Osama Abdulrasol (kanun), Philippe Thuriot (accordeon), François Taillefer (percussie), Helena Schoeters (zang), Lode Vercampt (cello)

Koop tickets

29 oktober 29 okt

Dhafer Youssef

20u15 - Handelsbeurs - Handelsbeurs Concertzaal

Samen met Rabih Abou-Khalil en Anouar Brahem geldt Dhafer Youssef als een van de belangrijkste moderne exponenten van de oud. Ooit was deze Arabische luit vooral deel van het muzikale Midden-Oosten.

Een handvol virtuozen maakte de brug naar de hedendaagse muziek. Youssef verenigt de traditie naadloos met Europese jazz, rock en Mediterrane invloeden.

Als telg uit een Tunesisch geslacht van muezzin stond het vast dat Youssef iets met muziek zou doen. De stem van de jonge Dhafer galmde al snel uit de luidsprekers van de minaret in zijn geboortestad.

Het verhaal doet de ronde dat hij zijn eerste oud maakte van zwerfafval. Youssef had van kindsbeen af een uitzonderlijk talent en dat bloeide helemaal open na zijn verhuis naar Europa.

Na samenwerkingen met jazzgroten als Paolo Fresu en Bugge Wesseltoft vond Youssef snel een eigen stijl. Zijn opvallende combinatie van fragiliteit en kracht doen finesse, ritmische stuwing en bonte texturen samensmelten. Nu treedt hij aan met een in jazz volleerd kwartet en stelt hij zijn nieuwe plaat voor.

Dhafer Youssef (oud, zang), Aaron Parks (piano), Ben Williams (bas), Mark Guiliana (drums)

Koop tickets

30 oktober 30 okt

Parels voor de leeuwen —Studenten International Opera Academy

11u00 - Miry Concertzaal - Biezekapelstraat 9 - 9000 Gent

Een jaar geleden werd onze Arteveldestad de thuishaven voor een nieuwe generatie studenten van de International Opera Academy (IOA). In het tweede jaar van hun opleiding worden deze ruwe diamanten voor de leeuwen geworpen. Het opbouwen van podiumervaring is essentieel om hun reeds vergevorderde muzikantschap op een nog hoger niveau te tillen. Op de agenda staan concerten en stages in operahuizen in binnen- en buitenland en een eigen productie later dit seizoen. In MIRY Concertzaal dingen de studenten met een persoonlijke selectie parels uit het repertoire naar het hart van het traditioneel kritische Gentse publiek. Uw applaus en aandacht is hun leerschool. Ach, het is prettig leeuw te zijn.

 

In samenwerking met de International Opera Academy

Na afloop van het concert bieden wij u een gratis glaasje cava aan.

 

Studenten International Opera Academy
-

Sylvie Bedouelle

Pauline De Lannoy

Julie Gebhart

Morgane Heyse

Margarida Hipólito

Louise Kuyvenhoven

Lara Rainho

Ana Sofia Ramos Ventura

Artur Rozek

Diana Volkova

Rui Xiao - zang

Mirei Arai

Eline Brys

Aymeric Catalano - piano

Koop tickets

Meer events laden

Maandkalender